Jasje

Jan had gisteren een giletje aan van fleece.

Blijkbaar was hij daar nogal dol op want toen ik hem wou uitkleden maakte hij er een groot drama van dat ik zijn gilet (“jasje” voor hem) uitdeed. Dus eenmaal zijn pyama aan deed ik zijn jasje ook weer aan.

Enig probleem was dat hij ook slaapt in zo’n fleece slaapzak. Fleece + fleece leek mij toch wel een beetje té veel van het goede dus toen ik hem in zijn bed stak deed ik zijn “jasje” uit. Resultaat: enorm hard geween. “Jasje! Jasje!” Uiteindelijk toegegeven en zijn jasje weer aangedaan boven zijn slaapzak onder het mom “eens hij slaapt doe ik het wel uit”.

Toen ik hem ging onderstoppen voor ik zelf naar bed ging, probeerde ik dus heel zachtjes en voorzichtig zijn jasje uit te doen.

En wat raadt ge: vanuit zijn diepe slaap protesteerde hij: “Jasje! Jasje”. Ik heb hem dus zijn jasje maar gelaten en ben gierend van het lachen naar beneden gegaan.

Geef een reactie