Te kort

Het slaapprobleem met Anna is opgelost of beter: de oorzaak is gevonden. Slaapprobleem in de zin dat ze van 9 uur slapen terug naar 4 of 6 uur gegaan is. ‘k Had het natuurlijk al vroeger kunnen weten als ik er een beetje meer aandacht aan besteed had.

De oorzaak? Een melktekort. Het is begonnen met dat zeer warme weer. Ik merkte dat ik veel meer moest drinken en dat mijn borsten toch niet zo vol waren. Vandaag duidelijk gemerkt dat ik niet veel melk meer aanmaak. Blijkbaar nog genoeg om Anna zo een kleine drie uur zoet te houden, maar langer ook niet. Niet genoeg dus.

Ik drink nochtans genoeg, zo’n vier liter per dag, minimum. Ben niet uitzonderlijk moe. Geen flauw idee dus hoe het komt: bij de vorige drie heb ik er nooit problemen mee gehad.

Het drinken wordt dus nog vermeederd en ik ben beginnen afkolven: als de vraag stijgt zou het aanbod moeten volgen. Ik hoop het toch.

Er zit nog een beetje melk in de diepvries, dus voorlopig ben ik nog niet zo ongerust. Enig probleem daarmee is dat Anna (nog) niet van de fles wil drinken, maar hopelijk zal ze er nu gauw aan wennen. Eens ze dat doet slaapt ze misschien ook weer haar 9 uur.

2 thoughts on “Te kort”

  1. Dag San,

    Wou u gewon eventjes feliciteren met het feit dat je borstvoeding geeft. Het vraagt soms wat moeite maar je ziet gewoon aan je kind dat het goed doet.

    Greetz

  2. ja ,ik heb ons fien ook tot een jaar zelf gevoed, ik was dan lid van vzw borstvoeding en kreeg hun nuttige folders !!!Daarin las ik ook dat er af en toe periodes zijn dat je minder melk hebt,denkje ,maar het zijn overgangsfases :omdat je kindje ook meer groeit he .Iik gaf dan voeding op vraag ,vooral savonds meer(want snachts komt de produktie volop op gang he)dat afkolven is een goed idee maar ik zou anna meer laten zuigen savonds.En dat leeg gevoel had ik ook vooral als ze 5a6 maand oud was! Je borsten zijn niet meer zo vol dan als ze een paar maanden waren he ,toen twijfelde ik ook .Ik nam dan telkens kontact op met die vereniging.Ons fien wou geen flesvoeding,bij de 0M dronk ze lauwe melk uit een bekertje,maar als ik thuis kwam gaf ik haar de borst.Als ze een jaar oud werd ,heb ik van mijn hart een steen gemaakt en haar een weekendje bij mjn ouders gedaan …….en ik gaf haar daarna geen borstvoeding meer .Ze was afgekickt.Ik had haar wel snachts lang gevoed ook ,want haar eens laten drinken gaf haar een rustig gevoel en ik sliep dan ook beter.Mijn tweeling gaf ik tot 3maanden de borst ,daarna alleen smorgens ……zo kon ik ook langer in bed liggen zonder dat flesjesgedoe….en dat ging hoor!!! Het was wel heel vermoeiend ook voor mijn man .We waren zo eens echt moe dat mijn man niet meer wist uit welk bedje hij het babietje enomen had en wie er al gedronken had ,want ij gaf die aan en ververste dan het pampertje……we hebben gewacht op degene die het hardst schreeuwde van de honger…….Maar ik vond dat heerlijk borstvoeding geven!!!!en gemakelijk ook als je ergens bent of in een file stan en je kndje heeft honger!!!veel succes he

Geef een reactie