Zwemmen II

We spraken er al een tijdje van om het opnieuw te proberen, om Louis opnieuw zwemlessen te laten volgen.

Een aantal maanden geleden hadden we het al eens geprobeerd, maar Louis was toen nog te bang in het water: niet zozeer van het water zelf want hij gaat dolgraag zwemmen, maar wel om met zijn hoofd onder te gaan. Na een halve les werd dus wijselijk besloten om de lessen dan maar even stop te zetten.

Maar sinds die les heeft Louis zichzelf eigenlijk langzaam maar zeker geleerd om over zijn angst te geraken. Iets wat ik op zich al zeer sterk vind.

Nu, dat is eigenlijk Louis ten voete uit: zelf dingen leren en ontdekken en eens hij het onder de knie heeft pas tonen dat hij het kan. Bij het zwemmen heb ik hem uiteraard bezig gezien (ik laat hem niet alleen in het zwembad), maar hem ‘helpen’ op een of andere manier mocht ik niet en als ik er teveel aandacht aan besteedde dan werd hij terug angstig, dus liet ik hem maar doen en hield hem in de gaten vanuit mijn ooghoeken.

Een paar weken geleden gleed hij plots, zonder enig ‘drijf’middel, van het glijbaantje. Geen angst of niets om met zijn hoofd onder te gaan. Hij ging ook zonder problemen en zonder bandjes over en weer van ondiep naar dieper. Apetrots riep hij mij telkens om te kijken. De tijd was dus rijp om opnieuw een leraar te zoeken.

Voor de herstvakantie ben ik dus met Louis naar een lerares gestapt om te vragen om lessen te krijgen en gisteren kon dat voor het eerst.

Louis heeft er twee weken naar uitgekeken en vertrok gisteren dan ook dolenthousiast. Hij heeft het volle half uur zeer goed zijn best gedaan. Na de les een beetje gesproken met de lerares en zij ziet het volledig zitten. Hij kan blijkbaar zijn bewegingen met zijn benen al (kikker-schaar-soldaat – o.a. dankzij zuslief zou ik zo denken) en wil echt wel leren.

Toen ik na de les vroeg of hij het zag zitten en volgende week wou terugkomen riep hij zeer luid “ja” en begon spontaan blij te zingen.

Binnen een paar weken zal ik dus veel meer op mijn gemak zijn als ik met de vier ga zwemmen. Joepie!

2 thoughts on “Zwemmen II”

 1. Ga jij alleen zwemmen met uw vier kindjes? Neen toch?
  Anders ben je een supervrouw hoor (zo ook al hoor).
  Ik zie het nog niet zitten met mijn twee kadée’s van 2,5 & 4,5!
  En dat afdrogen en aankleden? Hoe doe je dat met zo’n “bende”?

 2. Hoe je gaat zwemmen met enkele kinderen? Ik heb er nu wel maar drie en geen vier, maar het simpelste is ‘sportzak in sportzak’. Je zoekt thuis naar twee ruime sport- of reistassen die netjes in elkaar passen, één dus net ietsje groter dan de andere. Je vult de binnenste tas met alles (handdoeken en ook een extra staan-handdoek, badpakken, toilettasje, en wat waterspeelgoed, evt badslippertjes) en hang aan de buitenzijde alvast zo’n handig munthouder-sleutelhanger voor ’t kastje. Dan de net iets grotere reistas eromheen, met in een zijvakje misschien al de beurtenkaart van het zwembad en een exta haarkam voor als je weer buiten staat.
  Als je jezelf dan een ruime familiecabine hebt gezocht, komt de grote snelheidstruc: Haal de buitenste reistas eraf en je hebt meteen een grote lege tas om alle kinderen hun kleren in te laten gooien : alles bij elkaar! Wie is er eerst klaar?
  Deze volle tas steek je in het kastje, de andere volle tas (de handdoeken) neem je mee om aan de kant te zetten. > Kinderen na het douchen meteen allemaal een handdoek rond voor je naar de kastjes terug moet!
  Veel plezier!

Geef een reactie