Ze worden groter meneer

Sinds een week of twee doet Jan geen middagdutje meer op woensdag en in het weekend.

Niet dat hij niet meer wou gaan slapen of dat hij niet sliep als hij in zijn bedje kroop. Integendeel. Je legde hem in zijn bedje en hij viel als een blok in slaap.

Maar het probleem was dan ’s avonds. Als hij ’s middags geslapen had was hij ’s avonds niet moe genoeg meer om te gaan slapen. We staken hem, zonder protest van hem, op zijn gewone uur in zijn bedje, maar als Zelie en Louis een klein uur later kwamen slapen was hij nog klaarwakker.

Op zich niet echt een probleem behalve dat hij dat doodleuk vond dat broer en zus er nu ook waren en dat hij dus begon te spelen. Gevolg hiervan was natuurlijk dat Zelie en Louis niet konden slapen en dat, na een tijdje, Zelie of Louis hier beneden stond(en) om te klagen.

Na een aantal van dergelijk ervaringen heb ik dus maar wijslijk besloten om Jan zijn middagdutje te laten overslaan.

Hij slaapt nu weer onmiddellijk in ’s avonds en houdt niemand wakker. Als zou blijken dat hij toch oververmoeid geraakt kunnen we hem deze vakantie af en toe nog eens in bed steken. Afwachten wat het zal geven.

Geef een reactie