Zààlige dag

Deze middag zijn we gaan pic-niccen. In het (nieuwe) park aan de Nieuwe Wandeling. Voor ons was het alleszins nieuw. We zijn er al honderden malen langsgereden sinds het heraangelegd is maar we waren er nog nooit gestopt om het nu eens van dichtbij te bekijken.

Vorige week kregen we dan een e-mail:

“Dear, dearest,

Het werd in van irish coffee doordrongen atmosfeer beslist op de laatste nacht van de Gentse Feesten, maar het lijkt ons ook in nuchtere toestand een uitstekend idee: een picnic in het het fantastische nieuwe park op de Groene Vallei.

Als de weergoden ons gunstig gezind zijn, dan wordt 5 augustus aanstaande (ja, dat is volgende zondag al) de dag voor de eerste editie, en wel vanaf 11.30h. Afspraak op het grote plein, achter het nieuwe gebouw en dus in het begin van het park (kant coupure). Op het plein staat een grote voetbalgoal, waar u trouwens extra punten kunt verdienen door ernaast te schieten, maar dat is een ander verhaal.

[…]”

en dat konden we niet afslaan. Niet alleen zouden we twee kinderen ‘lichter’ zijn, maar het was de uitgelezen kans om er eindelijk eens naartoe te gaan. Het plan was dat iedereen iets zou meebrengen en zo zou iedereen dan wel van iedereen een beetje eten en zou er zeker genoeg zijn.

Een zeer goed plan. Op het plein achter het nieuwe appartementsgebouw staat immers een fantastisch grote pic-nic tafel. Toen wij om half één aankwamen zat er al een serieuse bende en de tafel stond echt vol eten: charcuterie, brood in alle maten en geuren, salades, rauwe groenten, tortillas, fruitsla, brownies, chocoladetaart, … Iedereen had dus iets mee en er was meer dan genoeg voor iedereen om gezellig rond te gaan en bij elkaar te gaan proeven. Een echt bachanaal dus.

’t Was ongelooflijk wijs. De zon was er en alle vrienden waren er. Het eten was zeer lekker en de atmosfeer was ideaal.

We hebben gegeten tot onze buiken rond waren en zijn dan blijven praten en luieren tot zes uur ’s avonds. We hebben vooral genoten van de schaduw – de zon was ietsje te fel – en van elkaars aanwezigheid.

Een dag voor de annalen.

Geef een reactie