Het nieuwe schooljaar is begonnen

In principe begint het schooljaar maar maandag, maar bij ons begon het vandaag.

Vandaag. U leest het juist, want een aantal van de extra curriculaire activiteiten zijn al begonnen. Anderen zijn nog niet begonnen maar komen er ook met rasse schreden aan en voor nog andere moet ik nog eens deftig onderzoek doen om te zien of het zal gaan. Al bij al belooft het een hectisch druk jaar te worden.

Vandaag zijn begonnen: turnen en tekenles. Schema vandaag:

 • 9u-10u30: turnen Zelie (ze mag een groep omhoog)
 • 10u30-11u30: turnen Jan (ja hoor. Jan is ook aan zijn eerst buitenschoolse activiteit begonnen en alhoewel er traantjes waren toen ik weg ging, waren ze nog rapper opgedroogd eens ik weg was én heeft hij zich fantastisch geamuseerd. Hmm. Die traantjes, dat belooft voor maandag)
 • 10u50-12u30: tekenles Louis én Zelie (Zelie zit ook weer een klasje hoger. Louis is begonnen en vindt het fantastisch. Als de les gedaan was bleef hij maar praten met en uitleggen aan de lerares en de lerares was volledig opgetogen over zijn enthousiasme én fantasie).

In tegenstelling tot wat Michel dacht, moet hij Zelie dus niet meer gaan halen gezien Louis nu samen met Zelie op dezelfde plaats zijn activiteit eindigt (vorig jaar turnde hij nog). Dit jaar zal hij zich mogen ‘beperken’ tot zorgen dat het eten op tafel staat als we terugkomen van de tekenles want binnen een paar weken begint dan ook de scouts.

Om 14u zullen zowel Louis als Zelie dan naar de scouts vertrekken, wat ons ongeveer een uur geeft om te eten. Het zal dus klaar moeten staan willen we ons niet doodverslikken.

Niet dat de rondgang vandaag alles was. Nee hoor, er was nog meer aan de hand. Want dit jaar wil Zelie muziekschool doen en dus zijn we haar vandaag gaan inschrijven, maar er was zoveel volk dat we pas anderhalfuur later buiten waren.

Schema dus tot de middag:

 • 9u-11u30: zie hierboven
 • 11u45: aankomst muziekschool voor inschrijving Zelie
 • 12u20: verlaten muziekschool (met nummertje van de rij in hand) om Zelie en Louis af te halen op tekenschool
 • 12u40: terug op de muziekschool om het wachten voort te zetten
 • 13u10: inschrijven Zelie op muziekschool
 • 13u25: aankomst thuis

Nu kan je denken, wauw zo hectisch. Goed dat dat voorbij is. Maar dan heb je het mis. Om 14u had Zelie een afspraak bij de kapper én om 15u had Zelie een verjaardagsfeestje.

Het was dus rap, rap eten (boterhammetjes gaan gelukkig rap), Anna in bed steken en dan als de weerga ervandoor met Zelie. Uiteraard was er enige vertraging bij de kapper en zijn we daardoor 10min te laat toegekomen op het feestje, zonder kadootje.

Maar eens Zelie afgezet was het even ontspannen voor mij. Gezien de drie andere kindjes bij papa waren heb ik ervan geprofiteerd om alleen boodschappen te gaan doen. Volledig op mijn gemak een kadootje gaan halen voor het vriendinnetje van het feestje én eentje voor een vriendje van Louis naar wiens feestje hij woensdag mag. Daarna op het gemak alles geen kopen in de Colruyt waarna ik op het gemak terug reed naar het feestje om Zelie op te halen.

Dat anderhalf uur alleen had deugd gedaan. Door al dat geloop had ik barstende koppijn gekregen en na het boodschappen doen was die volledig weg. Bij het ophalen van Zelie heb ik dan nog een beetje gekletst met de ouders en daarna zijn we op ons gemak naar huis gegaan waar ik onmiddellijk aan het avondeten begonnen ben. Na gisterenavond wou ik de kinderen niet te laat laten opblijven.

Maar kort: hoe zal de week er in de toekomst uitzien voor de kinderen? Eigenlijk weet ik nu alleen het schema van Zelie en Jan maar. Voor Louis moet ik nog een sport vinden en dus de trainingsschema’s nagaan.

Zelie:

 • maandag 16u30-18u: muziekles
 • dinsdag 16u30-17u30: muziekles
 • woensdag (uren onzeker) namiddag: Franse les
 • donderdag: niets
 • vrijdag: (vermoedelijk) ballet
 • zaterdag 9u-10u30: turnen
 • zaterdag 10u50-12u30: tekenles
 • zaterdag 14u-17u: scouts
 • zondag: rustdag

Jan:

 • zaterdag 10u30-11u30: turnen

Louis (reeds gekend):

 • woensdag namiddag: Franse les
 • zaterdag 10u50-12u30: tekenles
 • zaterdag 14u-17u: scouts

Maandag en dinsdag zal Zelie meegenomen worden door een vriendinnetje haar ouders, vriendinnetje dat met haar naar de muziekschool zal gaan. Woensdag brengt mamie de twee oudsten naar de Franse les en vrijdag ben ik thuis om het nodige gerij te doen.

Alvast bedankt aan de hulprijders om het komende jaar de kinderen op hun respectievelijke activiteiten te krijgen. Dikke kus.

7 thoughts on “Het nieuwe schooljaar is begonnen”

 1. kan je dochtertje dan al meteen aan een instrument beginnen dit jaar? ik heb nl een zoontje van 6 (2e leerjaar) die dringend (hij zaagt al een jaar) aan gitaar wil beginnen, maar buiten de VEM heb ik nog niets gevonden! alvast merci om me dat eens te laten weten!

 2. Neen hoor: Zelie begint dit jaar met een jaar notenleer. Pas vanaf volgend jaar mag ze een instrument kiezen. Ze mogen ook niet beginnen voor ze naar het derde studiejaar gaan en scholen als het VEM zag ik ook niet echt zitten financiëels gewijs dan, maar Zelie heeft er ook nooit echt voor gezaagd. Pas toen ze wist dat ze dit jaar naar de ‘normale’ muziekschool mocht, is ze beginnen vragen om haar ook effectief in te schrijven.

 3. Wat een mooi schema aan extra curriculaire activiteiten! Ik heb een vraag ivm de Franse les die je oudsten volgen. Gaat dat van school uit of is dat georganiseerd door een private instantie?

 4. Beste,

  Wij zijn voor ons dochtertje(11 j.) op zoek naar een instantie waar ze franse les kan volgen.
  Zo kwam ik op jouw blog terecht.
  Noemt de instantie Perlin Pin Pin in Destelbergen?
  Kunt u me eventueel een mailadres of telefoonnr. bezorgen?
  Alvast bedankt voor de info.
  Mvg,
  Kristine.

Geef een reactie