Geradbraakt

Dienen hoest, dat verbetert maar niet. Soms heb ik zelfs de indruk dat het slechter gaat. Maar dat zal niet zozeer met de hoest zelf te maken hebben, eerder met de bijkomende gevolgen.

’t Is zo nen hardnekkigen hoest die van heel diep moet komen en als ik een aanval krijg dan lig ik soms (letterlijk) dubbel van het hoesten. Heel mijn lijf verkrampt en soms begin ik zelfs te kokhalzen.

Ondertussen is mijn lichaam volledig geradbraakt: mijn rug doet zo veel pijn, zeker als ik opsta, van volledig stijf te zijn van spieren die nu gebruikt worden waarvan ik zelfs niet wist dat ik er daar had. Op mijn buik heb ik een spier verrokken waardoor het hoesten er niet gemakkelijker op wordt. Barstende koppijn als ik een bui gehad heb tot een tijdje erna. Slijmen die er bijna langs mijn oren uitkomen, of neen, dat is niet waar. Ik voel de slijmen zitten en dat is één van de redenen dat ik van die hoestaanvallen krijg, maar ik krijg ze met moeite opgehoest. Mijn borsten tintelen alsof er ongelooflijk hard op geslagen is en mijn borstkast voelt ook alsof ik bont en blauw geslagen ben.

Ondertussen zijn mijn collega’s bang om met mij buiten te komen (om te gaan eten dus), voor het geval ik weer een aanval krijg en ik er één van dees dagen in ga blijven.

Toch maar eens naar de dokter? Maar wat kan die vriendelijke mens zeggen behalve hetgeen hij al gezegd heeft: U hoest mevrouw? Neemt dan dit siroopke maar.

10 thoughts on “Geradbraakt”

  1. Mwa. Dokteurs kunnen soms straffer middelkes uithalen tegen zo’n vreselijke hoest. Herinner ik me uit een periode dat ik ’s nachts regelmatig m’n bed uit moest om beneden te gaan verder hoesten, anders maakte ik de hele familie wakker. Zat ik beneden in m’n uppie wel doodsangsten uit te staan, het was zo erg dat ik soms dacht dat ik erin zo blijven.

  2. Ja eerst en vooral naar den dokter gaan en als de longen in orde zijn zou ik thijmthee-theetjes drinken met citoen en honing en eens goed een dagje of twee drie thuisblijven i(in dezelfde t°)en eens echt lui zijn.

  3. En neem je dan dat siroopje al nu? Bij mij helpt dat meestal vrij goed, zelfs bij van die hoesten waar ge sterrekes van voor uw ogen ziet. Soms moet ik dan wel de hele fles uitnemen, maar dan ben ik er wel vanaf.

  4. ik heb ook ooit eens zo een heel zware hoest gehad, dan na een doktersbezoek inderdaad siroop genomen. dat hielp weinig tot niets, en drie weken later beleefde ik de schrik van mijn leven toen ik zo steken rond mijn hartstreek begon te voelen. echt spooky. snel naar de dokter gelopen en toen bleek dat ik van die hoest een zwaar geblokkeerde rib had, er werd zelfs kinesitherapie aangeraden maar gelukkig was dat niet nodig. ik mag er niet aan denken dat ik dat opnieuw zou krijgen… dus mss best een dokter raadplegen 🙂

Geef een reactie