Aan de dood ontsnapt

Wauw! Dramatische titel, maar in enige zin nog waar ook.

Eigenlijk is dit de derde keer dat ik aan de dood ontsnapt ben. Allez, als ik mij beperk tot dingen die met de auto te maken hebben. Of beter: met gebreken aan de auto.

De eerste keer reed ik nog met een Peugeot 205, een bakske van 13jaar oud die al heel wat kilometers gevreten had. Op weg van Brussel naar Gent was ik in een soortement panne geraakt: de auto vertraagde en hij kon het nog net lang genoeg uithouden tot ik kon afslaan op zo’n autostradebenzinestationwegrestaurant waar hij volledig blokkeerde. Een half uurtje gewacht en toen werkte alles weer en kon ik doorrijden naar Gent. Veilig voelde ik mij niet dus in plaats van naar huis te rijden reed ik rechtstreeks naar mijn garage. Diagnose: iets met mijn remmen (-blokken/-schijven/whatever) en dat die mens zei dat ik de hemel mocht danken dat ik zelfs nog in Gent was geraakt en niet dood was. De hele boel zou geblokkeerd moeten geraakt zijn waardoor ik garantie overkop zou gegaan zijn en zo midden op de autstrade is dat geen goed idee.

De tweede keer reed ik (opnieuw) over de autostrade toen ik een geluid hoorde alsof ik over bobbels reed ‘boem-boem, boem-boem, …’ en ook voelde ik de wagen scheef trekken zodat ik meer moest tegensturen. We waren op weg naar iets en ik reed dus rustig verder. Het was toch avond en waar kon ik naartoe en bovendien moesten we ergens zijn. De volgende dag toch maar langs de garage gepasseerd en wat bleek: madam, ge hebt wreed geluk gehad! Er bleek een (miniscuul) gaatje in twee van mijn banden waardoor die elk moment konden gesprongen zijn (de banden dus hé, niet de gaatjes). ’t Was een dure lol: vier nieuwe banden (iets met nieuwe regelgeving dat ge vier identieke banden moet hebben) maar ik had het overleefd.

Gisteren kom ik terug uit Oudenaarde en in Gent merk ik een vreemd geluid op achteraan de auto. Ook weer zo’n boem-boem geluid. Zaterdag hebben we een (miniem) accident gehad waarbij een andere wagen tegen de linkerachterhoek van de auto botste. Op eerste zicht leek er geen schade te zijn (behalve een paar krassen op de bumper) en ik was het dus vergeten om dat te laten nakijken. Oeps, dacht ik dus: toch meer schade dan gedacht.

Deze ochtend in allerijl naar de garage (eerst wel heel voorzichtig gereden om de kinderen naar school te brengen) die onmiddellijk keken of er dus bijkomende (niet-zichtbare) schade was van dat ongeluk. Na een half uur komt dienen mens terug en zegt: dat geluid linksachter in uw auto, dat is van een platte band linksvoor. Slik!

De band is hersteld en ik heb (opnieuw) dus veel geluk gehad. Ik moet nu toch eindelijk eens in mijn hoofd steken dat ‘boem-boem’ zeer gevaarlijk is en waarschijnlijk een platte band betekent.

4 thoughts on “Aan de dood ontsnapt”

  1. maar San toch! Die horrorverhalen! Laat het ons positief bekijken en concluderen dat ge een bijzonder goeie beschermengel hebt ;-))) Soigneer hem, hij kan je nog van pas komen…

  2. Ik weet nog dat je in die 205 reed. En met de auto erna had je toch een accident op de autostrade en moest je toch genaaid worden omdat een rondvliegend object je geraakt had?

  3. Jamaar, die perte-total had te maken met ijs op de weg, niet met een defect aan de auto. Als ge dat erbij rekent ben ik effectief al vier keer aan de dood ontsnapt. Ben er toen met ‘een paar schrammen’ van afgekomen (drie keer genaaid op mijn hoofd en vier keer in mijn gezicht maar dat kwam dus door de klap, niet door een rondvliegend object). Toen ik langs de garage ging (die de wagen had weggesleept) om een aantal dingen eruit te halen, konden die mensen niet geloven dat ik de chauffeur was: aan de schade te zien waren ze ervan overtuigd dat ik zwaar gewond in het ziekenhuis lag.
    En ja Tessa, ik heb blijkbaar een zeer goede beschermengel en ik dank hem elke dag uit de grond van mijn hart 🙂

  4. Seg! Ik heb net hetzelfde meegemaakt in juni. Toen bleek dat vandalen een keitje tegen het ventieltje van mijn wiel hadden gestopt, zodat mijn band ‘normaal’ was bij het vertrek, maar langzaam maar zeker lucht begon te verliezen bij het rijden. Juk. Op de autostrade is zoiets inderdaad geen onnozelheid.

Geef een reactie