Thema 7: en God zag dat het goed was

WijvenweekEn zo zit de wijvenweek er ook weer op. Maar voor we zwaaien met het handje, nog een laatste postje ‘in wijventhema’. In tegenstelling tot de vorige dagen is er voor vandaag geen opgelegd thema.
2. And on the seventh day God ended his work which he had made; and he rested on the seventh day from all his work which he had made.
3
. And God blessed the seventh day, and sanctified it: because that in it he had rested from all his work which God created and made”(Gen 2, ,2-3).
Jammer genoeg is het nog even geen tijd om te rusten. Dus hier, mijn laatste echte (bedoelde dan toch) wijvenpost.

Ik dacht eerst iets over hakken te schrijven, maar toen ging ik naar de kapper…

Daar kan ik dus echt van genieten hé, zo’n kappersbezoek. Liefst één zoals gisteren, één waarvan dat je weet dat je niet op één, twee, drie buiten gaat staan wegens haar moeten knippen en verven.

Dat verven, dat doe ik al een tijdje namelijk. Sinds het begin van mijn twintiger jaren ben ik grijze (eigenlijk witte, maar dat zijn details) haren beginnen krijgen. Toen ging ik ook al naar de kapper en liet ik mijn haar verven, maar in die tijd nog niet om die grijze haren te dekken. Wel omdat ik graag eens ‘iets’ anders doe met mijn haar. Dus liet ik het toen verven om een ander kleurtje erop te zetten.

Een hele resem kleuren is al de revue gepasseerd: rood, kastanje, oranje, alle tinten bruin, acajou, blond (u leest het wel degelijk goed: ik ben blondine geweest), zwart, … Ik denk dat ik ongeveer elke natuurlijke tint geprobeerd heb. Dus nog geen blauw, roos of groen in mijn haar.

Maar sinds een paar jaar kleur ik mijn haar om het grijs te dekken. Niet dat ik mij schaam over mijn grijs haar: ik heb daar op zich absoluut geen probleem mee, met het kleur dus. Waar ik wel problemen mee heb is de structuur van dat haar: het is alsof er ijzerdraad langs alle kanten uit mijn hoofd springt en dat vind ik maar vies. En dus kleur ik mijn haar, want het kleur maakt dat het grijs haar opnieuw soepel wordt en niet langs alle kanten uitsteekt.

Sinds ik mijn haar niet meer in een ander kleur verf doe ik het zelf: doosje kleurshampoo in de supermarkt en om de zoveel maanden op mijn hoofd pletsen. Niet zo moeilijk. Zeker niet als je je natuurlijke kleur gebruikt. Gaat er al eens iets mis, dan valt het niet op.

Maar gisteren heb ik mij nog eens laten verwennen: een afspraakje bij de kapper om mijn haar eens volledig professioneel onder handen te laten nemen: eerst een knipbeurt. Nu mijn haar kort(er) is moet dat al eens veel regelmatiger gebeuren en gezien ik nogal veel haar heb dat ook nog snel groeit is het niet gewoon van snel snel even bijknippen: elke keer heb ik een grondig kapbeurt nodig.

Daarna werd een kleurtje gekozen (eentje dat zeer dichtbij mijn natuurlijk kleur ligt maar toch een tikkeltje anders is) en erop gezet en was het wachten geblazen. Voor mij dus geen probleem, want van zodra ik mij in een kapperszaak begeef wordt ik helemaal zen. Boekje erbij, koffietje van de zaak en ik was volledig op mijn gemak.

Na de wachttijd voor het intrekken van de kleur mocht het gespoeld en gewassen worden. Dit is het meest favoriete deel van het kappersbezoek voor mij, tenminste als je bij een ietwat degelijke kapper bent. Als dat het geval is, dan wordt je haar niet alleen gewassen, maar krijg je er nog een zalige hoofdmassage bij, en mijn kapper weet wat een goede hoofdmassage is. Genieten! Ongelooflijk!

Daarna diende het alleen nog gedroogd te worden.

Twee en een half uur later verliet ik volledig tevreden en ontspannen het kapsalon 🙂

Geef een reactie