Awoert Bart Smit

Louis moet morgen naar een verjaardagsfeestje, van 11u tot 14u, en met de voormiddagactiviteiten zouden we daar morgen dus geen tijd voor hebben. Dus gingen we na school ‘in de rapte’ een kadootje kopen. Louis mocht kiezen: naar Tom Tom in de Steendam of naar Bart Smit in de Langemunt en het werd BS.

We stonden boven te kiezen toen Anna met het leuke nieuws afkwam dat ze moest plassen en als Anna dat zegt, dan moet ge niet te lang wachten met een toilet te vinden. Dus wendde ik mij tot de verkoopsters: of er een toilet was waar Anna kon plassen.

‘Neen sorry, maar dat kan niet. Bedrijfsbeleid: wij mogen dat niet toestaan’.

????

Ik hoop dat uw reactie dezelfde was al die van mij: totale verbouwereerdheid. ‘Excuseer? Mijn dochter is twee. Ze is net zindelijk en heeft dringend een toilet nodig.’ Opnieuw hetzelfde antwoord en dat ik maar naar de tearoom langs de overkant van de straat moest gaan of naar het publieke toilet twee straten verder.

Ik vroeg om met haar baas te praten en ze verwees mij naar haar collega … die twee meter verder zat en alles had gevolgd. Zij kwam dus met net hetzelfde antwoord en toen heb ik hen geantwoord dat zij volgens de wet verplicht waren om kinderen te laten plassen. Hun antwoord daarop was nóg beter: dat wisten zij wel MAAR bedrijfsbeleid blablabla. Fantastisch! Ik heb hen dan maar geantwoord dat het dan pech was voor hen als Anna in haar broek zou plassen en dat zij blijkbaar liever hun tapijt kuisten dan hun toilet ter beschikking te stellen.

Ik ben op mijn dooie gemak naar buiten gewandeld, in de hoop… Jammer genoeg begint Anna al een deftige controle over haar blaas te krijgen zodat er geen ongelukje gebeurd is. Maar nooit zet ik daar dus nog een voet binnen.

Awoert Bart Smit! Awoert!

PS Bij Tom Tom hadden ze toch een veel grotere keuze *steekt tong uit*

12 thoughts on “Awoert Bart Smit”

 1. Dzjeezes zeg! Wat voor een verhaal is dat! Amai, ik zou wel heel hard op mijn tong moeten bijten om niet heel erg luid “teven” te roepen, alhoewel als volwassen mens is dat er dan misschien net over…. 😉
  Stond er daar geen poppenpotje waar je ze zo midden in de winkel kon opzetten? 😉 Hoh, ik zou kwààd geworden zijn!
  Heb dat ooit -als hoogzwangere- eens voorgehad in “den Blokker” dat ik niet mocht gaan plassen, ook nooit geen voet meer binnen gezet.

 2. Belachelijk en onbegrijpelijk. Té belachelijk om er veel woorden aan vuil te maken alhoewel er bij mij ook eerder ‘vuile’ woorden zouden uitkomen op zo’n moment…

  Waar heeft ze dan uiteindelijk geplast eigenlijk? 🙂

 3. In het openbaar toilet op de Vrijdagmarkt: nu kan ze het al (een beetje toch) ophouden maar dat moest ik vorige week nog niet proberen. ‘k Was nochtans zooooo hard aan het hopen en zooooo traag naar buiten aan het gaan 🙂

 4. Ocharm! 😮
  Ik zou erover bloggen en je kan klacht neerleggen. Politie bellen en pv opstellen, of een duidelijke kwade mail sturen naar de bazen van bart smit dat dat niet kan…

  Echt erg.

 5. in den Brico mag je ook niet kaka doen, zelfs niet als het heel dringend is. Kon ze niet gewoon in de winkel plassen?

 6. Natuurlijk zijn ze geen openbaar toilet.Maar als je zo een peuterke of bejaarde of iemand die dringend moet,voor je hebt ,spreek je hart toch!!!En dat in een kinderwinkel ……spijgtig dat ze niet in haar broek deed !!!!

 7. Ook tegengekomen in Bart Smit, met een pas zindelijke zoon … Een mens maakt daar dan niet té veel drukte over om zijn kind niet te traumatiseren. Maar een ploegje om het winkelraam vol te plakken met iets als ‘Hier mogen kinderen van het bedrijfsbeleid niet naar het toilet! ‘ of ‘Als het dringend is, laat Bart Smit je in de steek …’ is misschien wel eens een idee.

  Een kennis van me heeft haar zoon ooit tegen het raam van zo’n winkel laten plassen, maar zoiets zou ik als kind zelf verschrikkelijk gevonden hebben.

 8. dat ze een volwassene weigeren naar het toilet laten gaan kan ik nog verstaan, maar een kind vind ik toch wel ferm overdreven en het excuus van bart smit “bedrijfsbeleid” erg zwak!!!!!! ik heb zelf een dochtertje en spreek uit ervaring dat soms een kind, hoe goed ze ook zindelijk zijn, niet altijd zn plas kan ophouden en als ze zeggen ik moet nu plassen dan betekent dit ook nu.
  nu je kind laten plassen in haar broek in de winkel vind ik ook geen goed idee, versta je woede wel maar denk ook aan je kind toch een beetje traumatisch, midden in een winkel terwijl mensen erop kijken!!!!!
  een goede klachtbrief indienen bij de hoogste instanies bij bart smit, ze verkopen misschien wel kinderspullen maar zijn kindonvriendelijk. van tegenstrijdigheid gesproken.

 9. GRRR kreeg de hele frustratie over me heen over het bedrijfsbeleid dat het toilet geen openbaar toilet was. klanten zeiken alles onder en in die stank daar moeten wij in zitten. tuurlijk begrijp ik dat ben zelf lange tijd bedrijfsleidster geweest bij de Edah en weet uit ervaring dus, dat klanten het smerig maken, daarnaast is het diefstalgevoelig. MAARRR mijn dochterje van 2 die net zindelijk is mocht bij gods gratie naar het toilet bij de Aktion winkel ik moest onderhand op de knieen. Ik mocht niet mee, aangezien ze haar broek niet altijd zelf op kan trekken spijkerbroekje) moest de juffrouw mij uiteindelijk toch roepen. Ik vond het zo vervelend gaan allemaal dat ik daar iets van zei. Naar haar uitbarsting ben ik gelijk naar de kassa gegaan mijn zin in winkelen bij de Aktion was ik kwijt, bij de kass werd me nog eens even duidelijk gemaakt dat als er een 2e toilet zou worden gebouwd voor de klanten dan werden de spulletjes ook duurder dat wilde ik toch niet!!!!!!! laaiend heb ik telefonisch een klacht ingediend bij het hoofdkantoor. Kinderen moeten altijd naar Het toilet mogen, het dochtertje van een vriendin van mij is al jaren zindelijk ze heeft alleen een spastische blaas, dat zie je aan de buiten kant niet. Ik vind het diep triest dat in een land als het onze waar regeltjes alles bepalen ze voor zoiets belangrijks nog geen regeltje hebben gemaakt. Mischien kunnen we een petitie indienen. Maarja net zoals vele andere Nederlanders ben ook ik daar te timide voor, we volgen de regeltjes en accepteren de zaken waar geen regeltjes voor zijn. We volgen wat ons word opgedragen…. Pffff ga stoppen ermee word er frustie van haha

 10. Ik ben nederlands maar ik wil ook iets kwijt:
  ik had me weken verheugd op een spel wat uit zo komen op 8 oktober. nu, 9 oktober, ben ik naar de bartsmit in deventer gegaan om die te kopen. Ze hadden hem voor alle consoles bhalve die waarvoor ik hem wou!!!
  ik was erg boos!

 11. Ik ben wezen winkelen bij de bart shit in assen en daar moest mijn zoon plassen. Hij heeft erg veel moeite met zindelijk worden en ik was erg blij dat hij aangaf dat hij moest. Toen ik echter het personeel vroeg waar hij ergens mocht plassen werd mij verteld dat er voor het personeel wel een wc is maar voor klanten niet.
  Ik vind het schandalig. Ik heb gelijk de kinderen meegenomen en heb een andere winkel opgezocht waar hij wel even mocht plassen en heb mijn boodschappen ergens anders gedaan. Zijn ze gek geworden ?

Geef een reactie