Warmere tijden zijn aangebroken

Na vorige winter werd de verwarming uitgedaan (uiteraard; ’t zou nogal stom zijn om de verwarming tijdens de zomer aan te laten) maar toen ik ze dit jaar wou aansteken werkte ze niet meer. Was het doordat ze bijna een half jaar niet gewerkt had of had het te maken met het feit dat er in de keuken twee toestellen afgekoppeld geweest zijn, toeternietoe: de chauffage werkte niet.

Overdag en ’s avonds vond ik dat nog zo erg niet: een extra deken ’s avonds en overdag zijn we dan toch meestal niet thuis en ook, het is uiteindelijk nog altijd niet echt koud geweest. ’s Ochtends daarentegen… Uit een lekker warm bed komen en u in een kil huis moeten omkleden. Brrrr. Niet leuk, om het zacht te zeggen. Gelukkig hadden we nog zo’n electrisch kacheltje staan. Superverbruikend maar het kon de badkamer in een mum van tijd warm maken. Het is niet de eerste keer dat dat ding ons uit de nood helpt.

Toen ik een afspraak maakte met de chauffagist kon hij pas meer dan een maand later komen, maar vandaag was eindelijk dé dag aangebroken: deze ochtend tussen 10 en 11u zou hij komen.

Mag ik er u trouwens op wijzen dat onze chauffagist er één is uit duizenden. Niet alleen houdt hij zich aan een gemaakte afspraak, zijn prijzen zijn niet eens overdreven én het is nen zeer vriendelijken en behulpzamen vent. Want kijk. Deze ochtend had ik tussen het afzetten van de kinderen aan school en zijn bezoek even tijd om boodschappen te doen op de markt. Dat dacht ik toch, toen ik rond 9u telefoon kreeg. Het was meneer de chauffagist om te zeggen dat hij *nu* al aan de deur stond. Een andere klant had afgezegd en dus was hij direct naar ons gekomen en in plaats van aan te bellen, niemand thuis te vinden en het dan maar af te bollen, had hij mij dus opgebeld om te zeggen dat hij er was. Twee minuten later was ik dan ook thuis en zo kwam het dat nog een tiental minuten later onze verwarming weer werkte.

Vanavond is het lekker warm. We hebben ons kunnen omkleden voor de nacht in een warme badkamer en nu lig ik voor de TV met maar één deken ipv twee. Wat een verschil een beetje warmte maakt.

One thought on “Warmere tijden zijn aangebroken”

  1. goede stielmannen, een uitstervend ras dat je goed moet ‘soigneren’. Wij hebben er na lang zoeken ook eentje gevonden en we koesteren hem!

Geef een reactie