Tweede ronde

Vanavond de tweede keer naar de waserette geweest. De eerste keer deze in de Dampoortstraat geprobeerd. Het is vlakbij en dat is altijd gemakkelijk. Maar dat is ook het enige positieve dat er van te zeggen is. Ik had de indruk dat de was niet zo prober was als hij zou moeten zijn. Het was er zeer koud en ongelooflijk ongezellig. Er stond een verzameling aan allerlei machines, de ene leek al ouder dan de andere, en het was niet altijd duidelijk hoe ze te gebruiken en welk programma er nu aanstond. En alhoewel de zaak zou moeten open zijn tot 22u sloten ze de deur al om 21u35 en ik weet dat omdat ik tussen 21u30 en 35 even de auto had genomen om rap mijn GSM te gaan halen en toen ik terugkwam, ik voor een gesloten deur stond. De mensen die erboven wonen hebben mij dan toch binnengelaten (ach ja, wat anders: er zaten vijf machines in), maar met de uitdrukkelijke boodschap dat ik niemand meer mocht binnenlaten want ‘het is eigenlijk al gesloten’. 25 minuten te vroeg dus. Dus heb ik daar nog een uur gezeten in een ijskoud salon te wachten tot mijn gerief klaar was. Aangenaam is anders.

Vandaag ging ik de waserette op de hoek van de Sint-Jacobsnieuwstraat proberen àls ik vlakbij een parkeerplaats kon vinden. Uiteraard kon dat niet en dus ben ik doorgereden naar de waserette van de Lange Violetstraat. Direct toen ik binnenkwam vond ik het al aangenamer. Het rook er goed (naar waspoeder, maar zelfs dàt had die andere niet) en het was er aangenaam warm. Niet dat het er verwarmd was, of misschien wel, maar het voelde toch redelijk warm aan.  Geen problemen met enige machine en veel makkelijker en duidelijker in gebruik. Allemaal hetzelfde en ook een zeer duidelijke uitleg bij alle programma’s en waarvoor ze dienen. Of de was nu properder is, dat moet ik nog nagaan, maar de ervaring was alleszins beter. Oh ja, de openingsuren werden ook beter gerespecteerd: er kwam nog iemand binnen om 21u55 om haar was op te halen.

Het ziet er naar uit dat ik dit nog eventjes ga mogen doen. Electrozaken aflopen neemt tijd in beslag en vooral eigenlijk: de machines goed bekijken en zien welke functies ze hebben en dan vergelijken om te beslissen wat ik nu eigenlijk juist nodig heb. Want ik wil zo goed en geïnformeerd mogelijk kopen deze keer zodat ik toch een beetje gerust ben voor de komende jaren. Ik wil deftige kwaliteit maar vooral, goede service voor als er dan toch iets verkeerd zou lopen.

5 thoughts on “Tweede ronde”

  1. Ja, met een groot gezin draait zo’n machine wel z’n toertjes waarschijnlijk. Dan is een weloverwogen aankoop geen overbodige luxe.

    Wij hebben twee jaar geleden vertrouwd op de ‘beste koop’ van Test Aankoop, en dat was geloof ik de op een na goedkoopste machine die in de winkel stond (een Beko, een Turks merk), en daar ben ik best tevreden van. Maar met twee volwassenen die weinig kleren vuil maken stel je natuurlijk niet veel eisen aan zo’n ding…

  2. Ik ga altijd naar die wasserette, omdat ze het dichtst bij is. Netezon heet ze geloof ik. Maar ik dacht dat die de hele nacht door open was?

  3. Maar Sandra toch, gij hebt veel geduld hoor. Ik ging naar de mediamarkt naar de afdeling wasmachines. Daar staat nen tiep die zijn tijd neemt en u alles uitlegt van naaldje tot draadje. Ik laat me alles uitleggen, stel de nodige vragen, overleg even telefonisch met mijn wederhelft en een half uur later had ik een wasmachine besteld. En twee dagen later had ik ze.

Geef een reactie