Vis

Op 1 april was ik op een opening van een nieuwe winkel en daar het 1 april was hadden ze er niet beter op gevonden dan de gasten naar huis te sturen met een goudvis mét bokaal. Ik kreeg maar liefst drie goudvissen (in één bokaal) mee.

De kinderen vonden dat uiteraard fantastisch. Wij veel minder. Vissen vind ik lastige beesten, want ge ofwel geeft ge dat teveel of te weinig voedsel en binnen de kortste keren zijn die dood. Minder dus.

Zo ook dus bij deze vissen: vorige zondag heeft de eerste de geest gegeven. De kinderen vonden het jammer, maar gelukkig waren er geen drama’s. Toen Michel’s ouders voorstelden om de vissen bij hen in de vijver te steken, waren wij doodblij en hoopten dat we de kinderen zouden kunnen overtuigen.

Dat bleek geen probleem te zijn en toen we dinsdag vertrokken staken we de vissen in een plastic zakje en maakten een omtoer langs de schoonouders om de vissen in hun nieuwe verblijfplaats te deponeren.

Vandaag bleek dat minstens Louis het voorgestelde concept niet goed had begrepen, want toen we deze middag naar huis kwamen vroeg hij of we dan eerst de vissen gingen halen bij mamie en grandpère?  Neen dus 🙂

2 thoughts on “Vis”

Geef een reactie