Progressie

Die zindelijkheidstraining van Anna ’s nachts, dat gaat niet zo vlot als bij de anderen. Niet dat de anderen nooit accidentjes gehad hebben indertijd, maar toch alleszins veel en veel minder.

Er is een week geweest waarin ik om de andere dag de lakens mocht wassen: nacht droog, nacht nat, nacht droog, … U begrijpt het al. Er zijn nachten dat ze toch met pamper sliep: ze eiste het, anders wou ze niet slapen, maar er zijn gelukkig al meer droge dan natte nachten geweest.

Het probleem is eigenlijk dat ze niet wakker wordt als ze geplast heeft. Ze verlegt zich in haar slaap en slaapt rustig verder. ’s Ochtends is er dan een klein drama als ze merkt dat ze een ongelukje gehad heeft en dan stel ik haar gerust. Maar als ze ’s nachts niet wakker wordt, leert ze ook niet dat ze ’s nachts kan opstaan om naar het toilet te gaan.

We doen het op haar ritme. We doen waar zij zich het best bij voelt en vroeg of laat zal ze dan ook wel volledig ongelukjesvrij worden.

4 thoughts on “Progressie”

 1. Bij Jona (wordt al 4 deze maand) lukt het ook helemaal niet. Hij wordt gewoon niet wakker ‘snachts terwijl de jongste gewoon al droog is van z’n anderhalf.

  Wij wachten nog eventjes de zomervakantie af en proberen het dan nog een keertje.

 2. Wij haalden Fien de eerste week nog eventjes uit haar bed om op het potje te zetten vooraleer wijzelf gingen slapen.

  We zijn daar echter snel mee gestopt want ze vond dat absoluut niet leuk!!

 3. Hoi San,
  ik volg je blog al een hele tijd, als “stille lezer”. Ik heb zelf 2 kids en een aantal van je verhalen klinken dus zeer bekend in de oren.
  Met mijn oudste zoon (ondertussen bijna 7) hebben we ook redelijk lang gesukkeld met droog worden ’s nachts.
  Op een bepaald moment wou hij geen pamper meer, maar hij had enkele (3 tot 4) keren per week ongelukjes. Onze oplossing was devolgende: We haalden hem voor wij gingen slapen (tussen 22 en 23u) even uit bed en zetten hem op het potje. Hij werd even wakker, plaste en viel op onze schouder in slaap als we hem terug naar bed droegen. Resultaat: geen ongelukken meer in bed. Na een aantal maanden vroeg hij om hem te laten slapen en sindsdien is hij droog ’s nachts.

Geef een reactie