Virus

Gisterenavond was ik om 21u30 volledig klaar om in mijnen nest te kruipen: ik was zeer moe en er was toch niets op TV dus kon ik maar beter van de gelegenheid gebruik maken om van de nodige rust te genieten.

Maar dat was buiten Zelie gerekend.

Ze had voor het slapengaan al geklaagd over buikpijn en dat haar buik “vies” was, dus had ik haar voor de zekerheid op tijd naar bed gestuurd: een goede nachtrust kan veel verhelpen.

Dus net toen ik bedklaar was begon Zelie te wenen: klaarwakker en ze voelde zich niet goed. Ik vroeg haar of ze moest overgeven (nee) of naar het toilet moest (ja) en dus ik met haar naar het toilet voor een “grote boodschap”. Ze zat nog niet goed en wel op het toilet of ik zag haar beginnen kokhalzen.

Zo vlug als tel heb ik haar van het toilet geheft en omgedraaid en ja hoor, alles vanaf haar middagmaal kwam eruit.

We hebben dan nog zo’n goed uur op de gang gezeten om af te wachten of het al dan niet over was, waarbij Zelie zo’n 5-tal keer nog naar het toilet is gelopen, gelukkig was het telkens vals alarm.

Rond 23u heb ik haar uiteindelijk kunnen overtuigen om toch maar opnieuw te gaan slapen: de kamerdeur opengelaten en een nachtlampje op de gang gezet zodat ze zonder problemen naar het toilet kon lopen moest het nodig zijn geweest en haar ervan verzekerd dat ik zo rap als tel bij haar zou zijn als ze mij zou roepen.

Mijn voornemen om vroeg te gaan slapen was dus gesaboteerd. Met dat ik ongerust was heb ik vorige nacht dan ook zeer onrustig geslapen: zeer licht en ik kwam constant van het minste wakker.

Vannavond dus nog maar eens proberen.

One thought on “Virus”

  1. Misschien een tip: lichtje aanlaten en een emmer naast het bed (heeft ons toch al meermaals enig opkuiswerk bespaard en geeft iets meer geruststelling). Hoop dat de buikproblemen van korte duur zijn.

Geef een reactie