De tol

Gisteren uit gaan eten met vrienden.

Leuk. Heel leuk. Ongelooflijk gezellig leuke avond, echt waar.

We zijn gaan eten in de Cha Cha op de Steendam hier achter de deur. Heel gezellig, klein, leuk ingericht en met lekker eten. Er was moambe voor Michel en onze vriendin en vegetarische chili con seitan voor onze vriend en voor mij kabeljauw met koriander en citroenkruid en gember (denk ik) alles geserveerd met rijst.

Rond 20u30 toegekomen en daar goed gekletst, gegeten en gedronken (een liter of twee water voor mij, porto, wijn, bier (en ook een beetje water) voor de anderen) tot bijna middernacht.

Daarna afgezakt naar ons stulpje (wegens te veel pijn aan mijn rug … en waarschijnlijk ook bij Michel maar die was te “beleefd” om iets te willen zeggen :)) en verder gedronken (veel korte drank deze keer) en gekletst.

Voor herhaling vatbaar. Meermaals.

Enige nadeel: het werd uiteindelijk 2u tegen dat we in bed zaten. Maar het was het waard, meer dan waard. Zoals Michel vaak zegt “een kermis is een heseling waard” en ook “ene keer weelde is niet altijd armoe” πŸ™‚

5 thoughts on “De tol”

 1. Sandra,
  Volledig insgelijks, hier !
  Volgende keer slapen jullie gewoon bij ons en wij bij jullie, zodat de kinder”last” voor ons is.
  (Zeg ik nu overmoedig).
  ps : He zijt hij toch niet van W.Vl. ? He zijt hoogstens besmet door de Hentenaars, zoals ik, die inderdaad Hent zeggen, zoals in heseling, heluk, hezondheid,… Maar we verstaan elkaar.

 2. Ik ben effectief geen W-Vl maar een rasechte O-Vl (Oudenaarde original)… die weliswaar niet altijd zeer goed kan schrijven en dus nogal veel spellingsfauten maakt nu en dan πŸ™‚
  En Eva: ik zou jullie die kinderlast niet willen aandoen hoor: ’s morgens zijn ze nogal wreed actief πŸ™‚

 3. Ja, maar ik versta jullie dan ook, hoor, Oost- of West-Vlaams, maakt niet uit, als ’t maar geschreven is. Gesproken is wat anders. Alhoewel ik Gents zeer goed kan verstaan, misschien omdat het zo op sommige Limburgse dialecten gelijkt… (niet het mijne, overigens).

 4. Marleen, grappig dat je dat zegt. Ik word meestal overal direct als Genste herkent,aan de typische tongval, maar ben al een paar keer door een Limburger onmiddellijk als Limburgse gecatalogeerd. Welke Limburgse dialecten lijken op het Gents ?

Geef een reactie