Guzman

Javier Guzman. Ik had er al over geschreven dat we er naartoe gingen. We, zijnde mijn wederhelft en zijn broer en ik. Jammer genoeg is broer op het laatste moment ziek gevallen waardoor hij niet meekon. Heel jammer. Vooral dan voor hem.

Ik had al een paar stukjes van de vorige show van Javier Guzman gezien op You Tube en vond hem zeer grappig. Mijn ventje was dan een tijdje geleden in Nederland al eens gaan kijken naar zijn voorstelling en toen hij terug kwam was hij nogal onder de indruk en wist hij niet goed wat er van te denken. Niet dat hij het slecht vond, helemaal niet, maar hij zei gewoon dat het absoluut niet vergelijkbaar was met zijn vorig materiaal en hij wist niet echt goed wat er van te denken.

Alle indrukken uit de filmpjes die ik gezien had heb ik dan maar resoluut uit mijn hoofd gebannen en ik ben er volkomen onbevangen naartoe geweest en ik kan nu volmondig zeggen: de afwezigen hadden ongelijk. Meer dan ongelijk.

De hele voorstelling was fantastisch: hilarische momenten, zwaardere stukken die dan toch op tijd weer licht gemaakt werden, bedenkzame ogenblikken en goede interactie met het publiek zonder het publiek daarbij ongemakkelijk te maken (het is immers geweten dat, als je op de eerste rij zit, je het ‘slachtoffer’ kan worden van zo’n persoon en dat is niet altijd even aangenaam. Meneer Guzman daarentegen hield het gewoon heel beleefd en leek oprecht geïnteresseert in de antwoorden), maar zoals eerder werd gezegd: je komt buiten met een beetje wrange nasmaak en niet het verwachte ontspannen gevoel wegens comedy gezien te hebben.

Die nasmaak zal wel liggen aan het onderwerp van zijn show en vooral aan het feit dat het écht is waarover hij verteld en het geen abstracte situaties betreft. Maar eigenlijk niet zo belangrijk want uiteindelijk heb ik een fantastische voorstelling gezien en een prachtige avond gehad.

Enige minpunt van de avond, en dat had helemaal niets te maken met de voorstelling zelf: een hollander die blijkbaar speciaal afgezakt was om de voorstelling te zien (in Nederland is Javier Guzman blijkbaar volledig uitverkocht, en terecht) wou blijkbaar een conversatie beginnen met de artiest in het midden van de voorstelling. Dat doet ge toch niet! Oelewapper.

Hollanders, pff, ge zoudt ze toch …

Geef een reactie