Vrolijk Pasen

En zo is de deze Paasdag ook al bijna afgelopen.

Deze ochtend nog in een zeer rapke in gang geschoten. Gisterenavond had ik er wel even aan gedacht om de eieren te verstoppen, maar als het puntje bij paaltje kwam was ik dat ook weer direct vergeten.

Toen ze deze morgen dus aan mijn bed stonden heb ik er mijzelf onmiddellijk uitgeschopt in plaats van mij nog eens te draaien terwijl de kinderen TV kijken. ‘Onopvallend’ naar beneden gegaan (mama, wat doe jij daar beneden? – De was uithalen) om algauw de eiers te verstoppen en dan met mijn armen vol was weer naar boven (niet volledig gelogen dus).

Een half uurtje later zo langs mijn neus weg gevraagd of niemand geïnteresseerd was in deze speciale dag. ‘Welke dag?’ ‘Pasen’ ‘Ah ja: vrolijk Pasen’ en onmiddellijk de aandacht terug op de TV gericht. Dus vroeg ik maar door: ‘En. Niets vergeten?’ Blikken zonder inhoud werden op mij gericht toen ik plots toch langzaam maar zeker iets zag dagen in hun ogen: ‘De paashaas is geweest!’ en zo rap als tel waren ze naar beneden.

Na het ontbijt heb ik dan eindelijk mijn halfslachtige poging van vrijdag ‘gerepareerd’. Alles opnieuw losgevezen en teruggevezen. Deze keer de juiste sleutels gebruikt om alles deftig te kunnen vastvijzen en deze keer is het wel gelukt. Het ‘moest’ want ondertussen liep mijn badkamer onder elke keer ik de hoofdwaterkraan opendraaide.

We werden voor het middageten verwacht bij mijn zus. Mijn broer en zijn gezin waren er ook en mijn papa ook. Veel gekletst en gebabbeld, gezellig samenzijn, wreed goed gegeten, lekkere taart toe, meer moet dat niet zijn.

Het was half negen voor we thuis waren. Anna was al in de auto in slaap gevallen en Louis en Jan zakten ook bijna door hun benen van vermoeidheid. Maar het was een zeer leuke dag (zelfs het kranen installeren). De drie jongste zijn onmiddellijk gaan slapen, Zelie heeft nog een beetje bij ons gezeten: het is nu eenmaal vakantie en dan mag dat wel eens.

We gaan afsluiten in schoonheid: Pappenheimers en dan over naar WijfTV of naar VT4, meestal mijn vaste zondagavond stek.

Geef een reactie